Salades


Salade Willy

(een bijgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • Restje gekookte sperziebonen.
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 kleine ui
  • Stukje komkommer ca. 10 cm.
  • Evt. peper of bieslook
  • Slasaus, bijv. halfvolle slasaus

 

 

 

 

Bereiden:  10 min.

Tomaatjes halveren. Ui schillen en in dunnen ringen snijden. Komkommer wassen en in de lengte doorsnijden. Met een lepeltje het binnenste (zachte) gedeelte verwijderen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe alles in een schaal en schenk er slasaus over.

Evt. toevoegen: olijven, bieslook, peper en zout.

 

 

 

Maaltijdsalade

Gezond, gemakkelijk en smaakt altijd.

(2 persoons maaltijd)

Ingrediënten:

  • 100 gram sla, bijv. een zakje krulsla
  • 1 avocado
  • 4 cherry tomaatjes
  • Stukje komkommer ca. 3 cm
  • Restje gekookte aardappels
  • 1 worteltje
  • Puntje pittige kaas
  • Slasaus, bijv. halfvolle slasaus

 

Bereiding: 10 min.

Tomaatjes halveren.
Wortel in hele dunne reepjes snijden.
Aardappel en kaas in blokjes snijden.
Komkommer in plakjes snijden.
Doe de sla in een schaal. Daarin de kleingesneden ingrediënten doen.

Vlak voor het opdienen:
Avocado in partjes snijden en bij de salade voegen.
Schep er wat slasaus doorheen.


Pittige kaas is bijv. Parmigiano Reggiano dop 32+

 

Maaltijdsalade
PDF – 235,9 KB 40 downloads

Tonijnsalade

Deze gezonde salade smaakt heerlijk op toastjes of op een boterham.

Ingrediënten:

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels magere slasaus
  • Mespunt zout
  • Cayenne peper
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding:

Tonijn uit laten lekken.
Bleekselderij schoonmaken en in hele dunne plakjes snijden.
De ui schillen en eveneens heel klein snijden.
Pak een schaaltje en doe daar alle ingrediënten in.
Alles fijnprakken met een vork.
En proeven maar.

Opmerking

Dit gerecht kun je evt. een dag van te voren bereiden.

Tonijnsalade
PDF – 203,2 KB 38 downloads

Witlofsalade

Tip: Eet er ovenfriet bij.

(Voor 2 personen.)

Ingrediënten:

  • 2 struikjes witlof
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 200 gram hüttenkäse
  • 10 stuks ongezouten walnoten

 

Bereiding: 

Witlof in de lengte doorsnijden, kern eruit halen en de witlof in reepjes snijden.
De groente afspoelen en uit laten lekken.
Hüttenkäse in een schaal doen.
De appel schillen en klein snijden. Meng het meteen met de hüttenkäse om verkleuren te voorkomen.
De witlof erbij doen en de hamblokjes toevoegen.
Als laatste de walnoten in stukjes breken en de salade ermee garneren.

Opmerkingen:

Ook heel lekker met gerookte kipfilet i.p.v. hamblokjes.

Een andere witlof salade...

Doe wat slasaus door de witlof en voeg er geraspte kaas en partjes mandarijn of sinaasappel aan toe. Heerlijk!

Witlofsalade
PDF – 227,5 KB 34 downloads

Zuurkoolsalade

Weinig calorieën... dus gezond!

( Een bijgerecht voor 3 personen.)

Ingrediënten:

  • 200 gram zuurkool
  • 200 gram geraspte wortels
  • 1 fijngesneden ui
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Mespunt mosterd

Bereiding:

Maak een dressing van de olie, azijn, zout en peper en mosterd.
Zuurkool, wortels en ui met elkaar vermengen.
Schenk de dressing erover en laat het minstens een kwartier intrekken.

 

Bijzonderheden:

Voorbereiding:

Zuurkool even uitlekken.

Opmerking:

In plaats van ui smaakt fijngesneden prei ook lekker.

Deze salade kun je ruim van te voren klaarmaken.

 

Zuurkoolsalade
PDF – 203,8 KB 36 downloads

Bloemkoolsalade

Dit gerecht is uitermate geschikt wanneer je gekookte bloemkool wilt eten en je weet al van tevoren dat de kool te groot is. Haal dan een portie uit de pan voordat de bloemkool helemaal gaar is gekookt. Af laten koelen en de andere dag gebruiken voor deze salade.

(Voor 2 personen.)

Ingrediënten:

  • Voorgekookte bloemkool ca. 250 gram
  • 1 ui
  • 2 middelgrote tomaten
  • 100 gram salami
  • 10 stuks zwarte olijven
  • Slasaus

Bereiding:

Kwestie van snijden en mengen, binnen 10 minuten klaar.
Bloemkool in hapklare stukjes snijden en in een schaal doen.
Ui in ringen snijden.
Olijven halveren.
Snijd de salami en tomaten in stukjes.
Meng alles door elkaar en doe er wat slasaus bij.

Opmerking:

Heb je toevallig gekookte aardappels over? Snijd er blokjes van en meng ze door deze salade.

I.p.v. salami kun je ook ham of andere koud gegaard vlees gebruiken.

 

Bloemkoolsalade
PDF – 219,3 KB 37 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb