Mijn Keuken


Lekker eten dat weinig tijd kost.

Daar ben ik voor. Het is heel frustrerend om een uur in de keuken bezig te zijn met het bereiden van een maaltijd en het wordt vervolgens in korte tijd opgegeten.
Ja... koken is leuk, maar het moet ook leuk blijven.

Veel groenten. 

Wat opvalt in mijn keuken zijn de gerechten met meerdere soorten groenten, dat maakt de maaltijd smakelijk, gezond en kleurrijk. Dus varieren maar!

En dan nog dit.

Bij de beschrijvingen van de recepten staat vaak olijfolie vermeld. Dat kan uiteraard ook een andere plantaardige olie zijn.

Handig

Aardappels koken? Doe het meteen voor 2 dagen, dat scheelt werk.

Om altijd in huis te hebben: aardappels, paprika, winterpeen, tomaten, komkommer, uien, hamreepjes, spekjes en kaas. Deze artikelen kun je wat langer bewaren en passen in veel gerechten.

Zorg voor een verzameling houdbare levensmiddelen in pot of blik en houd de vriezer gevuld. Dan kun je zonder al te veel inspanning een prima, gezonde maaltijd op tafel zetten. Denk bijv. aan blikjes fruit, worst, peulvruchten en groenten.

In de vriezer kun je aardappelblokjes, rösti, en spinazie bewaren.

Met sausjes uit zakjes en flesjes kom je heel eind om gerechten meer smaak te geven.

En zorg dat je altijd rijst en/of pasta in het keukenkastje hebt staan.
Een verzameling kruiden is eveneens aan te raden, maar de zoutpot blijft meestal dicht in mijn keuken.


Op voorraad in keukenkastje

  • Peulvruchten (kidneybonen, kapucijners)
  • Fruit (ananas, perzikschijfjes)
  • Vlees (knakworstjes, salami, ham- en spekblokjes)
  • Rijst/pasta
  • Diverse groenten (mais, doperwten)
  • Sauzen
  • Kruiden (basilicum, peper)
  • Smaakmakers (tabasco, sambal)

Opmerking

Het is een fabeltje dat alleen verse producten gezond zijn. Het is bewezen, dat groente en fruit uit blik of glas ook vitamines e.d. bevatten.

 

De hoeveelheden in mijn recepten zijn een schatting. Wanneer er meer eetlust is of er een gast aan tafel komt... geen probleem, gewoon iets uit voorraad toevoegen.