Pastagerechten


Groene pasta

(Gerecht voor 2 personen)

Klaar in 15 min.

Ingrediënten:

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 150 gram gesneden voorgekookte snijbonen
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 1 blikje doperwten 140 gram
  • 1 potje carbonara saus ca. 260 gram
  • 100 gram pasta
  • Geraspte kaas

Bereiding:

Wanneer je geen restje gekookte snijbonen hebt kun je verse snijbonen ca. 8 min. voorkoken.
Snijd de ui in stukjes en doe dat in de hapjespan met het gehakt erbij. Gehakt los maken en bruin bakken. Extra vet is niet nodig.
Ca. 12 stuks deelblokjes spinazie in de magnetron ontdooien (6 min. 650 watt).
Ondertussen pasta koken.
De snijbonen en de spinazie kunnen bij het gehakt als dat goed gaar is.
Doe de inhoud van het potje carbonara saus erbij plus de doperwten.
Tot slot de pasta toevoegen in de pan en alles goed mengen.
Op het bord kun je er geraspte kaas over strooien.

Opmerking

Uiteraard kun je ook andere groene groenten gebruiken, zoals courgette, broccoli of andijvie.

Groenepasta
PDF – 240,5 KB 29 downloads

Pasta met prei en worst

(Gerecht voor 2 personen.)

Klaar binnen een kwartier

Ingrediënten:

  • Scheutje olijfolie
  • 100 gram pasta
  • 200 gram rookworst, in plakjes gesneden
  • 300 gram fijngesneden prei
  • 1 gesnipperde ui
  • Half zakje Honig macaroni/spaghetti kruiden
  • Geraspte kaas

Bereiding:

Scheutje olijfolie in een wok of hapjespan doen en daarin de ui en prei roerbakken in ca. 10 min.
Ondertussen de pasta koken.
De kruiden met een kopje water (lees de verpakking) toevoegen aan de prei.
Paar minuten zachtjes laten sudderen.
De pasta en de rookworst toevoegen en mee verwarmen.
Nog lekkerder met geraspte kaas.

Opmerking

Uiteraard is dit gerecht ook heel smakelijk met andijvie in plaats van prei.

Pasta prei

20 min. maaltijd voor 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 250 gram fijngesneden prei
  • 100 gram pasta naar keuze
  • 2 magere grillburgers
  • 50 gram spek
  • 1 potje carbonara saus ca. 200 ml
  • Geraspte kaas

 

 

 

Bereiding:

Grillburgers in hapjespan doen en met de spatel in stukjes snijden terwijl het vlees gaar wordt gebakken.
Er komt genoeg vet uit de burgers dus geen boter of olie toevoegen. Wel de spekblokjes erbij. Dat geeft een heerlijke smaak.
Voeg na ca. 8 minuten fijngesneden prei toe en roerbak dit mee.
Ondertussen pasta koken.
Doe de inhoud van een potje carbonara saus bij het groenten/vlees mengsel als de prei zacht is.
Tot slot de pasta erdoor mengen.
Serveren met geraspte kaas.

Opmerking

Ook lekker met spitskool i.p.v. prei.
Grillburgers kun je vervangen door tartaartjes of natuurlijk hamburgers. En wat denk je van kipblokjes.

en verder:

Spek kan zijn: stukjes ontbijtspek of kant en klare spekreepjes.

Pasta Met Prei
PDF – 240,8 KB 30 downloads

Pittige macaroni

                                       Pasta met pesto

Ingrediënten:

  • 100 gram meergranen macaroni
  • 300 gram gesneden spitskool
  • Halve rode paprika
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 potje pittige pasta saus
  • Geraspte kaas
  • Tabasco
  • Worstersersaus
  • Theelepeltje Italiaanse kruiden
  • Theelepeltje basilicum
  • Mespunt Cayenne peper

Ingrediënten:

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 200 gram broccoli
  • 125 gram champignons
  • 50 gram groene pesto
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 100 gram pasta naar keuze
  • Geraspte kaas

Bereiding:

In een hapjespan het gehakt los bakken tot het lekker bruin is. Geen vet toevoegen!
Wel kunnen de kruiden erbij plus enkele druppels tabasco en een scheutje worstersersaus.
Kook intussen de macaroni volgens de verpakking.
Doe de spitskool en de paprika bij het gehakt en roerbak dit mee.
Wanneer de groenten zacht beginnen te worden kun je de inhoud van het potje pasta saus erbij doen.
Als laatste kan de gekookte macaroni er doorheen.
Alles goed mengen en verwarmen.
Strooi er op het bord wat geraspte kaas over.

Voorbereiding:

De paprika wassen en klein snijden.

Opmerking

I.p.v. paprika kun je ook courgette kiezen.

Pittige saus is bijv. peperoncino saus Grand'Italia (met salami smaak)

Pittige Macaroni
PDF – 244,5 KB 30 downloads

Bereiding:

Het gehakt met de ui in een hapjespan los bakken, totdat het gehakt helemaal bruin is.
Ondertussen broccoli kort koken, niet langer dan 5 minuten.
Champignons meebakken.
De broccoli kan bij het gehakt en in dezelfde pan kun je nu de pasta koken.
Voeg de tomatenblokjes en de pesto toe aan het groenten/vlees mengsel.
Alles even mengen en doorwarmen.
Pasta afgieten en bij het gerecht voegen. Opdienen met wat geraspte kaas erover en... eet smakelijk.

Voorbereiding

Broccoli schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
Ui snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden

Pasta Met Pesto
PDF – 231,5 KB 31 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb