Diverse gerechten


Salsagerecht

(maaltijd voor 2 personen)

eenvoudige bereiding

Snelle schotel met saus

(recept voor 2 personen)

Pittige Mexicaanse groenteschotel

(een pittige maaltijd voor 3 personen)

Ingrediënten:

  • 2 hamburgers
  • 200 gram gesneden snijbonen
  • 200 gram voorgekookte aardappelblokjes
  • 1 rode ui
  • 60 gram champignons
  • 1 winterwortel
  • Halve rode paprika
  • Salsa saus Calvé

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 400 gram gevarieerde groenten
  • 150 gram gaar vlees
  • Zakje Knorr stroganoff saus

Wanneer je gebruik maakt van voorgesneden groenten mix en vlees dat al tevoren is bereid, dan kun je binnen een paar minuten deze maaltijd op tafel hebben staan.

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 250 gram kipfiletblokjes
  • 1 ui
  • 1 preistengel
  • Restje broccoli
  • Restje gekookte aardappels
  • halve winterwortel
  • halve paprika
  • blikje/potje 180 gram chilibonen
  • blikje/potje 180 gram mais
  • Tabasco (of sambal)
  • Chilisaus (flesje van bijv. Calvé

Bereiding:

De wortels gaan samen in een pan met de snijbonen en moeten niet langer dan 10 minuten koken.
In een hapjespan op matig vuur de hamburgers met een spatel in kleine stukjes afsteken en rul bakken. Doe er geen vet bij. Wel de uienringen toevoegen.
Na 3 minuten kunnen de champignons en de paprikareepjes erbij.
Alles goed mengen en roerbakken.
Wanneer het vlees gaar is kunnen de snijbonen met de wortelblokjes erbij.
Ook mogen de aardappelblokjes de pan in en schenk er wat saus bij.
Even doorwarmen en klaar.

Voorbereiding

De winterwortel schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui schillen en in ringen snijden.
Champignons in plakjes en de paprika in reepjes snijden.

Salsagerecht
PDF – 239,1 KB 30 downloads

Bereiding:

Scheutje olie in de pan en alle groenten roerbakken.
Ondertussen, als het nodig is, het gare vlees kleinsnijden.
Wanneer de groenten bijna zacht is kun je het vlees toevoegen en deze mee verwarmen.
Dan de saus: doe twee kopjes water plus de Knorr sauskruiden in de pan bij de groenten en zet de warmtebron hoger.
Laat de saus in een paar minuten binden tot de juiste dikte. Evt. nog wat water toevoegen

Opmerkingen:

Gevarieerde groenten kan zijn: 1 ui + halve courgette + 1 paprika + 1 wortel + 125 gram gesneden prei of een verpakking voorgesneden groentenmix uit de supermarkt.
Gaar vlees kan zijn: vleeswaren, hamreepjes of kipreepjes.

 

Lekker met rijst of pasta.

Snelle Schotel Met Saus
PDF – 221,9 KB 29 downloads

Bereiding:

Ui fruiten in een beetje olijfolie.
Kipfiletblokjes erbij en bruin bakken.
Na ongeveer 5 minuten kan de prei en de harde groentensoorten erbij en deze een paar minuten meebakken.
Paar druppels tabasco toevoegen.
Schenk er een gewenste hoeveelheid chilisaus over en verwarm dit mee.
Overige groenten toevoegen plus de chilibonen, mais en het restje gekookte aardappels.
Alles goed verwarmen.
Eet smakelijk.

Voorbereiding:

Ui schillen en klein snipperen.
Prei in dunne reepjes snijden, wassen en uit laten lekken.
De wortel en paprika wassen en in hapklare stukjes snijden.
Restje gekookte aardappels in dobbelsteentjes snijden.

Opmerking:

Er wordt in dit recept een restje broccoli vermeld, maar dat kunnen ook snijbonen of sperziebonen zijn.


Kapucijner gerecht

(2 persoons maaltijd)

20 min.

Ingrediënten:

  • 1 potje kapucijners ca. 280 gr.
  • 1 rode ui
  • Klein stukje courgette
  • 150 gram gesneden witte kool
  • 100 gram champignons
  • halve rode paprika
  • 1 klein blikje ananasstukjes ca. 200 gram
  • 125 gram uitgebakken spekblokjes
  • Olijfolie
  • Tabasco
  • Barbecue saus

Voorbereiding

Kapucijners en ananas uitlekken (ananassap bewaren).
Ui schillen en klein snijden.
Courgette en paprika schoonmaken en klein snijden.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

Opmerking

Varieer rustig met de groenten, maak restjes op. Neem bijv. wortel i.p.v. paprika.

Bereiding:

Ui in een scheutje olijfolie licht bruin bakken.
De witte kool toevoegen en daarna de courgette, paprika en champignons.
Doe er wat ananassap bij plus de spekjes.
Maak het op smaak met enkele druppels tabasco.
Als de groenten gaar zijn kun je wat barbecuesaus toevoegen.
Schep er de kapucijners bij en verwarm alles goed.
Tot slot de ananasstukjes mee verwarmen, ca. 1 minuut.

 

Deze maaltijd is ontstaan doordat er enkele restanten groentensoorten in de koelkast lagen. Aangevuld tot een volledige maaltijd met kapucijners erbij en voila...

Kapucijnergerecht
PDF – 225,3 KB 29 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb